Hecht GGD Hollands Midden start woensdag 4 oktober met de nieuwe vaccinatieronde tegen corona. Dat meldt de gezondheidsdienst in een persbericht. 60-plussers, volwassenen die een griepprikuitnodiging krijgen en zorgmedewerkers, hebben tot eind december 2023 de tijd de coronaprik te halen.

Door: Marc Wonnink

Voor deze vaccinatieronde wordt een aangepast vaccin gebruikt dat de best beschikbare bescherming biedt tegen huidige varianten van het coronavirus. In afwachting van de start van de nieuwe vaccinatieronde, stopt de GGD van 16 september tot en met 3 oktober tijdelijk met vaccineren tegen corona.

Vanaf woensdag 4 oktober kan iedereen die daarvoor in aanmerking komt, op afspraak een coronavaccinatie halen op de vaste vaccinatielocatie in onder andere Leiden. Deze locatie is tot nader bericht geopend van dinsdag tot en met zaterdag. Begin november opent de GGD ook een beperkt aantal tijdelijke priklocaties in de regio waar men zonder afspraak kan binnenlopen voor een coronaprik.

Voorbereidingen

De voorbereidingen voor deze nieuwe vaccinatieronde zijn in volle gang en verlopen voorspoedig, meldt de GGD. De personele bezetting is rond. Onder hen veel medewerkers die al eerder bij de GGD werkten en zich nu opnieuw willen inzetten. De medewerkers volgen nu de benodigde training om hun kennis en vaardigheden op peil te brengen voor de nieuwe vaccinatieronde. Hecht GGD Hollands Midden is 4 oktober klaar om alle mensen die in aanmerking komen en de coronaprik willen, binnen drie maanden te kunnen vaccineren.

Bron: Hecht GGD Hollands Midden