FOTOHet COA vangt al asielzoekers op in het AZC in Valkenburg

De gemeente Katwijk heeft nog geen concrete vraag gehad van het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) om extra asielzoekers op te vangen. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten na vragen van RTV Katwijk.

Het COA, het kabinet en de provincie Zuid-Holland luiden de noodklok aan gemeenten om extra opvangplekken voor asielzoekers te creëren. Onder meer door de evacués uit Afghanistan dreigen de locaties van het COA binnen een paar weken tijd vol te raken, schrijven demissionair staatssecretaris Broekers-Knol en minister Ollongren.

Ondertussen roept de commissaris van de koning in Zuid-Holland, Jaap Smit (CDA), alle gemeenten in de provincie op per direct “buiten de gebaande paden te treden'” en tot “onorthodoxe oplossingen” te komen voor deze crisis.

De gemeente Katwijk is op de hoogte van de noodoproep van het COA, maar heeft nog geen stappen ondernomen. ‘Zodra het college een concrete vraag vanuit het COA krijgt, zal dat serieus worden bekeken.’

Katwijk heeft verder geen lijst met panden die beschikbaar kunnen zijn voor de huisvesting van vergunninghouders. Verder, mocht de situatie escaleren en overgegaan moeten worden tot crisisopvang, wordt op dat moment besloten welke locaties ingezet worden. Denk aan sporthallen en evenementenhallen.

Comments

comments

DELEN