Woensdag zijn het Ooievaarspad en het vernieuwde Duyfrakplein feestelijk geopend. Wethouder Gerard Mostert fietste met een groep kinderen van basisschool De Burcht onder muzikale begeleiding van een draaiorgel over het nieuwe fietspad naar het Duyfrakplein. Het Duyfrakplein wordt met een nieuwe groene inrichting en betere zitgelegenheid nog meer een ontmoetingsplek voor de buurt.

Het Duyfrakplein – het dorpsplein in ’t Duyfrak langs de Voorschoterweg – heeft op verzoek van de buurt een nieuwe inrichting gekregen. Het plein was aanvankelijk ontworpen met een open inrichting, zodat het zich voor allerlei activiteiten zou kunnen lenen. Maar in praktijk blijkt dit idee niet tot z’n recht te komen.

Samen met de bewonerscommissie van het naastgelegen appartementencomplex is gezocht naar een inrichting die beter past op deze plek, wat leidde tot twee ontwerpvoorstellen. Tijdens de opening van de wijk in juni 2022 heeft de buurt z’n stem uit kunnen brengen op één van de twee voorstellen. Het ontwerp ‘slingerpad’ met meer groen, zitgelegenheid en speelaanleiding voor kinderen kwam hierop als winnaar uit de bus.

Groen en spelen
In de nieuwe inrichting is meer groen toegevoegd, zijn er picknickbanken om te zitten en is er een speelboom voor kinderen. Verder is er een jeu de boules-baan die voor de nodige gezellige uurtjes in de wijk garant staat.

Bron en foto: Gemeente Katwijk.