Kom op zaterdag 17 september 2022 naar de Open Energiedag! Op tientallen locaties kun je een kijkje nemen bij duurzame energieprojecten. Rijnland Energie Coöperatie opent tussen 10 en 16 uur de deuren van De Watergeuzen, de eerste windmolens in de regio die volledig in handen zijn van (ruim 600!) omwonenden. Start: Groene Hartplein, Zoeterwoude.

Altijd al eens een windmolen binnen willen stappen of een zonnepark willen aanraken? Kom kijken hoe Nederland met zonne- en windenergie en duurzame warmte sneller zonder Russisch gas kan. Tijdens de Open Energiedag kan iedereen zelf ervaren hoe de energietransitie werkt.

In Zoeterwoude kunnen bezoekers voor een rondleiding terecht bij de coöperatieve windmolens De Watergeuzen aan het Papemeer. Via een korte wandeling door de weilanden vanaf het Groene Hartplein zijn de windturbines bereikbaar. Bij de molens beantwoorden experts vragen over windenergie en over de coöperatie die de molens gekocht heeft. Voor elke bezoeker staat een kopje koffie of thee of een glaasje fris klaar bij La Place.

Over de Open Energiedag
De Open Energiedag is een initiatief van de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE), samen met vijf branche-organisaties: NWEA, Holland Solar, EnergieSamen, Vereniging Warmtepompen, Branchevereniging Bodemenergie en Geothermie Nederland. De Open Energiedag is onderdeel van een bredere campagne waarbij producenten van duurzame energie laten zien hoe zij werken aan de energie-opwek van de toekomst: www.daarkrijgjeenergievan.nl