De gemeente gaat geen extra geld geven aan Haringrock. Dat deelt het college mede aan organisator Ton Frissen. ‘Gesprekken met de gemeente om er samen uit te komen hebben geen resultaten opgeleverd,’ zegt Frissen in de uitzending van Katwijk NU op RTV Katwijk.

‘We gaan creatief inzetten om te kijken of een volgende editie mogelijk is’. Eind deze maand wordt dan bekend of Haringrock doorgaat, of dat het rock-evenement stopt.

Haringrock kampt met een tekort van 41.000 euro. Verder zijn de kosten om een evenement te organiseren enorm gestegen. ‘Alle maatschappelijke evenementen krijgen het nog zwaar de komende tijd. De wereld is namelijk sterk veranderd na twee jaar corona, en daar hebben wij allemaal mee te maken. In 2022 zijn de kosten voor Haringrock gestegen met ruim 20%. In 2023 verwachten wij dat dit ook rond de 15% zal gaan liggen. Een kostenstijging van rond de 35% in twee jaar tijd is ongekend hoog.’

Motie
CDA, DURF en GB hebben eerder een motie ingediend om eenmalig extra subsidie beschikbaar te stellen om evenementen te steunen. Echter lijken huidige organisatoren buiten de boot te vallen. Evenementen kunnen namelijk maar maximaal 5.000 euro uit die pot krijgen. Er zit wel meer geld in de pot, maar daar hebben huidige organisatoren die al 5.000 euro krijgen, geen recht op.

De gemeente gaat nog wel kijken of na 1 februari een verhoging mogelijk is. Echter zou een verdubbeling van 5.000 naar 10.000 euro Haringrock niet uit de brand helpen.

‘De organisatie van een evenement als Haringrock vinden wij geen kerntaak van de gemeente,’ laat het college weten.

RTV Katwijk App
Heb jij de RTV Katwijk App al? Download ‘m gratis voor iOS of Android