Loco-burgemeester Jacco Knape over ‘Houd de boel heel!’

Ook dit jaar verzorgt de gemeente Katwijk een campagne om vuurwerkvandalisme tegen te gaan. De slogan is in Katwijk inmiddels bekend: ‘Houd de boel heel! Dat doen wij ook.’ Burgemeester Visser doet er alles aan om deze boodschap uit te dragen: ‘De jaarwisseling moet een feestje zijn voor jong en oud. Daar hoort het vernielen van afvalbakken, verkeersborden en speeltoestellen niet bij. Ook ik mocht dit jaar weer aan de campagne meewerken. Enorm leuk om eens in een hele andere ‘rol’ te stappen.’

Oudjaarsspel

Dit jaar kan men op 27, 28 en 29 december meedoen aan een spel. Allerlei leuke, bekende inwoners hebben hier belangeloos aan meegewerkt. Drie dagen lang vindt men aan allerlei materialen speciale ’prijskaartjes’: van prullenbak tot wipkip. Hierop staat de prijs van het object en een qr-code. Er zijn 10 verschillende bordjes en het is de bedoeling dat je ze alle 10 verzamelt. Als je ze hebt gevonden, ding je mee naar een hele speciale prijs! De winnaar mag namelijk een kijkje nemen bij alle voorbereidingen van de oudjaarsvuurwerkshow van de Pyrofreaks!

Daarnaast zijn er vuurwerkpakketten te winnen. Máár dit is niet alles: als je de qr-code scant, gebeurt er iets speciaals. Wat dat precies is, blijft nog even een verrassing. Het is in ieder geval zeker de moeite waard om de bordjes op te zoeken! Op 30 december vindt de prijsuitreiking plaats.