Luister: René Slootweg van GemeenteBelangen op RTV Katwijk.

Er zijn ongelukkige plekken voor rolcontainers uitgekozen in Rijnsburg in de buurt van de Siegenlaan, volgens GemeenteBelangen. Hiermee worden de plekken bedoeld waar rolcontainers een dag wachten om geleegd te worden.

Door Gwen Ouwehand

Er zijn vooral parkeerplekken uitgekozen voor de rolcontainers. Fractievoorzitter René Slootweg benoemt dat er al een grote parkeerdruk heerst in Rijnsburg. De bewoners zijn zelf naar Slootweg toegegaan om dit probleem aan te kaarten. Daarom stelde hij vanuit Gemeente Belangen vragen hierover.

Parkeerplekken voor rolcontainers zijn vooral “ongelukkig” uitgekozen. ‘Dat staat dan direct naast de auto’s en met een windvlaagje vallen ze zeer makkelijk om’, benoemt de partij in de vragen.

Oplossing
Een mogelijke oplossing, volgens Slootweg, is netjes in gesprek gaan met de bewoners. Zij zeggen namelijk dat ze het heus niet erg vinden om een stukje te lopen naar een meer logische plek voor de bakken.

‘De bewoners zijn zeker bereid om naar de Siegenlaan te lopen om daar de rolcontainers neer te zetten.’ Volgens de partij is er genoeg plek waar het wel handig is om de containers neer te zetten. ‘In de buurt zijn er genoeg plekken op de stoep, waar de bakken minder in de weg staan.’

Vorig artikel[Podcast] GB breekt lans voor zondagsopening
Volgend artikel[Podcast] 240 pagina’s ‘Star’ in Starrenboek