Luister hier naar het interview met Stefan Hagebeek, coördinator Jeugdfonds Sport & Cultuur in Katwijk NU op vrijdag 16 december.

Door de huidige energieprijzen en inflatie zitten tegenwoordig steeds meer mensen in financieel zwaar weer. December is de maand van gezellige feestdagen en cadeautjes. Helaas zijn er ook een hoop gezinnen in armoede waarvoor de decembermaand een moeilijke periode is. Niet alle kinderen krijgen bijvoorbeeld cadeautjes met sinterklaas of kunnen tijdens kerst genieten van een uitgebreid kerstmaal.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland wil kinderen uit gezinnen die het minder breed hebben een kans cadeau geven in december, namelijk de kans om mee te kunnen doen met sport of cultuuractiviteiten. Wat is een mooier cadeau dan een kind de kans geven om mee te kunnen doen?

Geef een kans!
Vier studenten zijn een campagne voor het Jeugdfonds gestart: Geef een kans! Met deze actie willen de studenten zoveel mogelijk geld ophalen, zodat er nog meer kinderen in Zuid-Holland de kans krijgen om te kunnen sporten of cultuur te beoefenen.

Het Jeugdfonds zet zich in om kinderen uit gezinnen met een laag inkomen mee te laten doen aan sport, cultuur en zwemles. Een aanvraag indienen kan eenvoudig via een tussenpersoon, dat kan een leerkracht, buurtsportcoach of professioneel hulpverlener zijn. Zij kunnen voor een kind een aanvraag indienen.

De studenten proberen extra aandacht te creëren voor het doel en donaties op te halen. Er kan via het donatieplatform gedoneerd worden om kinderen en gezinnen te helpen. Met de donaties helpt het Jeugdfonds kinderen door te betalen voor de contributie of het lesgeld.

‘Wij vinden dat ieder kind hier de kans voor moet krijgen.’
Drie studenten van de Haagse Hogeschool en één van het ROC Mondriaan zetten zich in om geld in te zamelen voor kinderen uit gezinnen waar thuis minder geld is. Kevin Wolgen en Solaia Henriquez doen de opleiding Sportkunde, Nina Mendez Rosa doet de HALO en Twan Fako doet Sport & Bewegen.

De vier studenten zijn deze actie gestart, omdat zij vinden dat het belangrijk is dat iedereen een eerlijke kans krijgt. ‘Voor ons is deelnemen aan sport- of cultuuractiviteiten erg belangrijk, omdat wij hier onze sociale contacten uit halen en tegelijkertijd gezond bezig zijn. Wij vinden dat ieder kind hier de kans voor moet krijgen.’

Hoe kunt u helpen?
Per €250,- die wordt opgehaald kan het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland één kind mee laten doen met sport of cultuuractiviteiten. Helpt u ook mee? U kunt uw bijdrage leveren via www.jeugdfondssportencultuur.nl/zuidholland en hier halverwege op de pagina klikken op ‘Kom in actie’. Vervolgens kan er geklikt worden op ‘doneer nu’ en hier kan er algemeen een donatie gedaan worden.

Vorig artikel[Podcast] Woningbouw in Kleipetten-Zuid
Volgend artikel[Podcast] 18% Zuid-Hollanders slachtoffer online criminaliteit