Een deel van de Katwijkse gemeenteraad wil dat het stuk grond, waar nu nog basisschool De Krulder staat in de Hoornes, openbaar wordt aanbesteed voor een woonzorgcomplex. Het college stelt nu voor de grond onderhands te gunnen aan stichting De Morgenster die daar een woonzorgcomplex met reformatorische grondslag wil bouwen.

De gemeenteraad praat vanavond voor de derde keer over het nieuw te ontwikkelen Integraal Kind Centrum, de herontwikkeling van de scholen De Windvang en De Krulder in de Van Lierestraat en de bouw van een woonzorgcomplex van negen bouwlagen met zestig appartementen voor de reformatorische stichting De Morgenster.

Niek van Duijvenbode, oprichter en voorzitter van Stichting De Morgenster, zegt dat  er grote belangstelling is  voor ‘een tehuis voor identiteit gebonden Katwijkers’. 248 mensen lieten weten nu of of korte termijn gebruik te willen maken van zo’n tehuis.

Een aantal partijen ziet graag een woonzorgcomplex voor iedereen, en niet alleen voor religieuze ouderen. DURF wil dat met een motie regelen.

Vanavond praat de gemeenteraad verder over het onderwerp.

Comments

comments

DELEN