Op zaterdag 17 december stond als jaarlijkse traditie de kerstbrodenactie op het programma voor de bemanning van KNRM station Katwijk.

Tijdens de laatste oefening van het jaar werden de voor anker liggende schepen bezocht door bemanning van het reddingstation. De bemanningsleden van deze schepen zijn vaak weken, zo niet maanden van huis en het vooruitzicht is dat ze met kerst niet thuis bij hun geliefde, familie en/of vrienden zijn.

En daarom heeft de vrijwillige bemanning van de KNRM, de bemanning van de schepen een mand met lekkernij gebracht. Dankzij diverse Katwijkse ondernemers was de mand goed gevuld met kerstbroden, koek, chocola, fruit, een borrelpakket en zelfs mooie kleurplaten. Gekleed in overlevingspak met een kerstmuts op werd naast de lekkernij ook de kerstgroet gebracht aan de zeevarende aan boord van de schepen.

De lekkernijen kwamen van Hema Katwijk, Alexanderhoeve Katwijk en groenteboer P. van Klaveren & Zn. De basisschoolkinderen van de Marnixschool, Groen van Prinstererschool en Rutgerschool hadden mooie tekeningen gemaakt!

Bron: KNRM Katwijk