Op 1 november heeft Bouwend Nederland de tweede prijs uitgereikt aan hoogheemraad Thea Fierens voor meest duurzame publieke opdrachtgever. Ieder jaar maakt Bouwend Nederland een top 25 om publieke opdrachtgevers in het zonnetje te zetten die zich onderscheiden in het uitvragen van duurzaamheid in hun aanbestedingen.

Hessel Heins Wunderle, regiomanager van Bouwend Nederland en Dirk Jan Teeuw, algemeen directeur bij Gebroeders De Koning hebben de prijs aan Thea Fierens uitgereikt. Daarbij benoemden zij dat Rijnland een uitzonderlijke stijging heeft gemaakt van plaats 11 naar plaats 2. In 17 van de 18 aanbestedingen heeft duurzaamheid een relevant gewicht gehad in de gunning. Het is dit jaar voor de vierde keer dat de organisatie 25 publieke opdrachtgevers in de bouw en infra in het zonnetje zet voor duurzaamheid in de aanbestedingen.

Hoogheemraad Thea Fierens: “Het is natuurlijk fantastisch om deze prijs in ontvangst te mogen nemen. Toen we vorig jaar op een 11e plek stonden, leek het ons een uitdaging om in 2022 in ieder geval in de top 5 te eindigen. Dit resultaat is boven verwachting. Dat danken we natuurlijk aan de inzet van onze collega’s bij de onder andere de afdeling inkoop.”

Rijnland duurzaam en circulair
Duurzaam werken gaat over onze verantwoordelijkheid voor mens, maatschappij en planeet. Een duurzame organisatie vindt het juiste evenwicht tussen economische, social en milieubelangen.

Als waterschap werkt Rijnland duurzaam aan het watersysteem en de waterketen. Dat doen we door:
– Zo duurzaam mogelijk waterbeheer;
– De kringloop van grondstoffen, water en energie te sluiten (circulair werken);
– Energieneutraal te gaan werken;
– De biodiversiteit te versterken.

In 2050 willen we 100% circulair zijn. Dit betekent:
– Alleen gebruik maken van schone, hernieuwbare energie en grondstoffen;
– Geen schadelijke uitstoot veroorzaken naar bodem, lucht of water;
– Afvalvrij werken door reststromen zo hoogwaardig mogelijk te hergebruiken.

Vorig artikel[Video] Repaircafe populairder dan ooit
Volgend artikelSamen buiten bewegen en ontmoeten met de ‘Vitality Club’