Foto’s: Gerard Bol en Maarten Riezenbosch

Maarten Riezebosch, voorzitter van de Rotary Katwijk-Noordwijk, was woensdagmiddag 13 oktober bij het schooltuinproject in de Katwijkse Duinvallei om de kids te verrassen met vijftien gesponsorde dozen tulpenbollen. Leden van deze Rotaryclub hadden deze gekocht om de wereldwijde ‘End Polio Now-campagne’ van Rotary International te steunen. En na hun eerdere steun aan dit unieke schooltuinproject van Gerard Bol met de levering van compost en groenteplantjes voor de twintig tuintjes schonken ze deze tulpenbollen voor een kleurrijke start in het voorjaar 2022 bij dit groenproject.

Riezebosch: ,,Zo mooi om deze kinderen te zien stralen bij mijn verhaal, maar ook toen ik vertelde dat we zo als Rotaryclub een steentje bij willen dragen om de polio de wereld uit te helpen. En als deze schooltuinen straks leeg zijn, kunnen de bolletjes zo de grond in. Wat zal dat een mooi gezicht zijn in het voorjaar hier op deze grond. En het past hier ook perfect want naast de wortelen en bloemkool zijn hier altijd in het verleden ook zeer veel bloembollen geteeld, zeker ook deze kleurrijke tulpen!”

Wat is en doet de Rotary Katwijk-Noordwijk?
Wereldwijd zijn er ongeveer twintigduizend leden bij de Rotary met 476 clubs en Riezebosch is er met de 31 andere leden één van. Ze komen regelmatig bijeen voor een lunch, diner of een drankje, vaak gevolgd door een lezing. Daarbij zet men zich ook in voor de meest uiteenlopende projecten en goede doelen zowel lokaal als internationaal. Riezebosch: ,,Dus komt u in het voorjaar bij dit mooie schooltuinproject in de Katwijkse Duinvallei en u ziet deze tulpen in volle bloei staan, denk dan ook even waarom we deze tulpen hebben gekocht en ook weer weggeschonken aan dit lokale groene initiatief. En wilt u meer over ons weten als Rotaryclub? Kijk dan op rotary.nl/katwijknoordwijk. Gewoon doen!”      

Comments

comments

DELEN