Het is al maanden stil op de voetbalvelden. Maar dat betekent niet het verboden is over voetbal te praten. Het bekende online platform Voetbal in de Bollenstreek (VIDB) is in samenwerking met Bollenstreek Omroep en RTV Katwijk gestart met de VIDB Podcast. Want verhalen over het amateurvoetbal? Die zijn er zat! Van Lisse tot Valkenburg en van Katwijk tot Noordwijkerhout. Wij duiken de voetbalwereld en laten ons bijpraten over de actualiteit, zoeken oude bekenden op, of zoeken de diepgang bij spelers, trainers of andere clubmensen. Om de twee weken volgt er een nieuwe aflevering.

In de eerste aflevering van de podcast schuiven Quick Boys-voorzitter Bart van Kruistum en collega Mart Vergouwen van vv Katwijk aan. Hoe gaan de twee topclubs uit Katwijk om met de coronacrisis? Voelen de verenigingen dat in hun portemonnee of krijgen ze voldoende steun vanuit de overheid of sponsoren? En wat als we straks weer mogen voetballen met publiek? Zijn er al afspraken gemaakt over de toekomstige derby’s op Nieuw Zuid of De Krom?

In een gesprek van ruim een uur krijgen de twee voorzitters het woord en nemen ze ons mee in de dagelijkse gang van zaken. Ook tijdens deze pandemie blijken ze nog steeds een belangrijke maatschappelijke rol vervullen in de samenleving, zo vertellen de beide heren.

Spotify

Soundcloud

Comments

comments

DELEN