Donderdagavond beginnen de Nederlandse basketbalsters aan de kwalificatiereeks die moet leiden naar een ticket voor het EK 2023 In Slovenië en Israël. In de selectie van de nieuwe bondscoach Julie Barennes zien we drie speelsters terug met Katwijks bloed: Karin Kuijt (Bolzano AV), Ilse Kuijt en Noor Driessen (beiden Grasshoppers). Alle reden voor de sportredactie van RTV Katwijk om aanwezig te zijn bij de eerste kwalificatiewedstrijd tegen Ierland. In een extra radio-uitzending vanaf 18:00 uur hoor je donderdagavond alles over de verrichtingen van de Orange Lions.

Met een nieuwe bondscoach proberen weer een rol van betekenis te spelen op de Europese basketbalkaart. De Française Julie Barennes is de opvolgster van Hakim Salem. Het is haar missie om “intens te verdedigen, collectief aan te vallen waarbij iedereen gevaarlijk is”. Grote woorden die in het komend weekend wellicht meer gestalte gaan krijgen. De eerste hindernis voor een EK-ticket is Ierland (donderdag, 18:00u) waarna een paar dagen later het sterke Wit-Rusland in Minsk de tegenstander is (zondag).

Net als in eerdere jaren zien we bekende gezichten bij de Oranje Lions. De ervaren Karin Kuijt leerde basketballen in Katwijk en draagt het Oranje shirt al jaren. Ook haar jongste zus Ilse kent inmiddels de internationale klappen van de zweep. Naast Karin en Ilse spelen ook de andere zussen Kuijt, Sonja en Fleur, op hoog niveau, bij Grasshoppers VR1 in de eredivisie. Noor Driessen is de derde speelster met Katwijks bloed. De inwoonster van Noordwijk, dochter van trainer/coach Rock Driessen, speelt al vele jaren in het geel-zwart van Grasshoppers en blinkt wekelijks uit in de eredivisie. Donderdagavond mogen de meiden hun kunsten laten zien op het hoogste podium, in het shirt van de Orange Lions. Mis niks als basketballiefhebber en luister vanaf 18:00u naar een extra radioshow van RTV Katwijk.

Comments

comments

DELEN