Op zaterdag 9 juli organiseerde Ladies’ Circle aan Zee tijdens de Katwijkse Vrijmarkt een enveloppenloterij, waarmee zo’n driehonderd prijzen gewonnen konden worden. Vele enthousiaste deelnemers gingen met één of soms wel meer prijzen naar huis. De loterij was zo populair, dat ruim voor het einde van de vrijmarkt alle enveloppen al waren uitverkocht.

Katwijkse Ziekte Maar het draaide met deze actie eigenlijk niet om het blij maken van de deelnemers. De volledige opbrengst van de loterij, in totaal € 2.514, werd bijeen gebracht voor de patiëntenvereniging HCHWA-D. Onlangs werd de cheque namens de vereniging in ontvangst genomen. Zij waren aangenaam verrast “Ik had zo’n hoog bedrag eerlijk gezegd niet verwacht”, aldus voorzitter Henk Hueting. “Maar het komt natuurlijk goed van pas!”

De vereniging zet zich in voor het stimuleren van onderzoek naar de Katwijkse Ziekte, maar zij ontplooit ook andere initiatieven. De opbrengst van de loterij kan de vereniging bijvoorbeeld goed gebruiken voor ‘Het Boshuys’: een prikkelarme woning op het terrein van De Wilbert die onlangs in gebruik werd genomen.

Dank aan alle sponsoren De prijzen die gewonnen konden worden varieerden van sleutelhangers tot bossen bloemen, waardebonnen, kledingstukken en andere waardevolle prijzen. Alle prijzen werden gul beschikbaar gesteld door lokale ondernemers, die door Ladies’ Circle aan Zee op sociale media al eerder uitgebreid in het zonnetje werden gezet.