Op dinsdagavond 23 april organiseert de Chr. Muziekvereniging DVS Katwijk haar officiële seizoensopening op Sportpark De Krom van vv Katwijk. Vanaf 20.30 uur zullen alle onderdelen van DVS zich aan het publiek presenteren dat speciaal voor deze gelegenheid het evenement geheel gratis mag bezoeken. Als klap op de vuurpijl kan iedereen voor het eerst genieten van de gloednieuwe show Apasionado van de Marchingband van DVS.

De maand april loopt alweer op zijn einde en dat betekent de allerhoogste tijd voor de start van weer een nieuw muzikaal seizoen voor DVS. En om dat te vieren heeft de vereniging een speciaal evenement georganiseerd: de Seizoensopening 2024. Bandmanager Alderik van Duijn is er trots op de organisatie is gelukt en dat het evenement geheel gratis aan alle inwoners van Katwijk, vrienden en fans uit het hele land kan worden aangeboden. Van Duijn: “Wat is er mooier om in het eigen dorp en met onze eigen fans de start van het seizoen te vieren! Er breken dit voorjaar weer drukke tijden aan de orkesten reizen zoals vanouds door heel Nederland en ver daarbuiten. Mede dankzij de samenwerking met vv Katwijk hebben we het evenement op het schitterende hoofdveld van de club kunnen realiseren.”

Alle onderdelen van de Katwijkse vereniging laten zich aan het publiek zien. Van Duijn: “De avond wordt geopend door DVS on Stage die het binnenkomende publiek gaat verwennen met hun nieuwste nummers. Daarna gaat de Marchingband een ronde maken om een aantal marsen te laten horen die dit jaar nieuw in het repertoire zijn opgenomen. Vervolgens gaat DVS Junioren voor het eerst in de samenstelling van 2024 hun show laten zien. Met een aantal jonge debutanten, dat wordt dus best spannend!”

Eén van de hoogtepunten van de avond wordt de landelijke première van de allernieuwste show van de Marchingband met de titel “Apasionado”. Veel fans uit het land komen een heel stukje naar Katwijk reizen om deze show te zien. Waarom doen ze dat? Van Duijn weet het wel: “Met onze vorige show Seasons hebben we heel hoog gescoord op het WMC Kerkrade 2022. We werden vice-wereldkampioen. Toen we bekend maakten dat we in 2024 al gingen komen met een geheel nieuwe show riep dit al vragen op of we het succes van Seasons hiermee wel kunnen evenaren. Dat is natuurlijk niet gemakkelijk en moeten we nog even afwachten. Maar afgaande op de repetities hebben we hoge verwachtingen. Het wordt een show die anders is dan anders, met zeer veel snelheid en een hoge muzikale moeilijkheidsgraad die veel van de muzikanten vraagt. Er veel vernieuwing, zowel qua choreografie als muzikaal. Ook is ons befaamde drumreck doorontwikkeld naar een versie 2.0.”.

De show heeft als thema passie en vuur. Mag er al een tikje van de sluier worden opgelicht? Van Duijn: “Ja hoor, het thema is Apasionado. Dat is Spaans voor gepassioneerd. We gaan naar het Spaanse Andalusië in een show vol spaanse en mediterrane klanken. Een van de bekendste muzieksoorten daar is de Bolero. En de meest beroemde Bolero, die van Ravel, staat bij ons centraal in de show. Daarnaast zullen de bezoekers het mystieke One Night in Bangkok herkennen, de symfonische Arabesque en het schitterende Concerto d’Arranjuez. De Marchingband laat zich van een heel andere kant zien en we denken dat we daarmee het publiek een heerlijke avond kunnen bezorgen. We nodigen daarom iedereen uit om geheel gratis een kijkje te komen nemen en te genieten van deze show.”

Na de Seizoensopening hoeeft het publiek niet lang op DVS te wachten. Op vrijdag 26 april is er de traditionele serenade aan de Burgemeester en Wethouders, de Oranjeverenigingen en de gedecoreerden uit de Gemeente Katwijk in de tuin van het Gemeentehuis. Met de traditionele gezamenlijke afmars van de Marchingband en Junioren samen. De volgende dag is het Koningsdag en is DVS aanwezig bij vele evenementen in het dorp en natuurlijk bij de afsluitende Taptoe ’s avonds op de Goerie.-