Sportiff Grasshoppers heeft afgelopen zaterdag een prima prestatie geleverd door Triple Threat in eigen huis te kloppen. Het publiek in Haarlem zag na een leuke wedstrijd de ploeg van Renate van der Sluijs en Robin van de Bilt de punten mee naar huis nemen.

Na een gelijk opgaand begin bezorgt een 15-0 run, met name via de makkelijk scorende Jacobine Klerkx, Sportiff Grasshoppers een 12 punten voorsprong aan het einde van de 1e periode (14-26).

In eerste instantie kan Grasshoppers verder uitlopen, twee Katwijkse drietjes in korte tijd en scores van Karin Kuijt brengen de stand naar 20-39 halverwege het tweede kwart maar de thuisclub antwoordt met drie drietjes op rij en wint vervolgens ook deze periode met minimaal verschil. Ruststand 34-45.

Het derde kwart, dat een zelfde spelbeeld laat zien, gaat ook naar Triple Threat dat vooral succesvol is van achter de 3-punts lijn terwijl aan Katwijkse zijde met name Alissa van der Plas en Lotte van Kruistum elkaar scorend afwisselen. Via 48-58 halverwege wordt een 58-68 stand bereikt aan het einde van deze periode.

Triple Threat probeert daarna nog om aan te haken maar dichterbij dan rond de 8 punten komt het niet meer en weet Sportiff Grasshoppers gecontroleerd de zege veilig te stellen. Eindstand 75-84.

Periodestanden: 14-26; 20-19; 24-23; 16-16.

Scores: Jacobine Klerx 29 (6 driepunters), Alissa van der Plas 14 (+9 reb), Lotte van Kruistum 13 (+ 13 reb ), Sonja Kuijt 8, Iris Govers 5, Karin Kuijt 4 (+8 ass), Mia Hordijk 4 (+5 ass), Ilja Kromhout 3, Anna Hartman 2, Sophie Bekker 2, Rosalie Aandewiel, Yara Paulides.

Sportiff Grasshoppers legde de basis voor de overwinning in het eerste kwart. “Start van de wedstrijd was inderdaad prima”, aldus coach Renate Sluijs. “Goede focus zowel in verdediging als aanval. Dit zorgt voor een voorsprong die we de gehele wedstrijd vasthouden.”

Zaterdag 18 maart speelt Sportiff Grasshoppers in Barendrecht een uitwedstrijd tegen Startportaal Binnenland, aanvang van de wedstrijd is 20.30 uur. Op dinsdag 21 maart komt Jolly Jumpers op bezoek. Aanvang van die wedstrijd is ook 20.30 uur