Sportiff Grasshoppers heeft afgelopen zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Triple Threat in winst weten om te zetten. Dit betekende de 9e opeenvolgende winstpartij van de ploeg van Rick Driessen en Frans Mens. In een bij vlagen aantrekkelijke wedstrijd sloeg de thuisploeg in de 2e helft toe. Verder positief te melden dat Mia Hordijk na 14 maanden blessureleed en Marieke van Schie hun rentree in de wedstrijd maakten en Fleur Kuijt na een blessure ook weer speelminuten kon maken.

Sportiff Grasshoppers pakt de eerste voorsprong maar de met veel energie spelende Haarlemse talentenploeg komt een aantal keer goed door en sluit de gelijk opgaande eerste periode af met een minimale voorsprong (22-23).

Een run van Triple Threat aan het begin van het tweede kwart doet het verschil oplopen naar 9 punten (24-33) en maakt dat Grasshoppers er alles aan moet doen om aan te haken en het verschil te verkleinen. Ruststand 36-39.

Sportiff Grasshoppers komt prima uit de kleedkamer. De verdediging oogt intenser en ook de aanval gaat beter lopen. Onder leiding van Noor Driessen gaat Sportiff Grasshoppers erop en erover en laten zich met name Iris Govers en Deborah Vos zich gelden met double/doubles en Alissa vd Plas met een (bijna) double-double. Via 50-45 halverwege is de stand aan het einde van de derde periode 62-49 en lijkt het Haarlems verzet gebroken.
In het 4e kwart proberen de bezoekers het aanvankelijk nog wel maar de vermoeidheid lijkt toe te slaan waardoor Grasshoppers de voorsprong – vooral via fraaie scores van Lotte van Kruistum – verder kan uitbreiden. Eindstand 83-60.

Scores: Deborah Vos 15 (+10 reb), Lotte van Kruistum 14, Iris Govers 12 (+11 reb), Alissa vd Plas 9 (+9 reb), Liselot Kulk 9, Sonja Kuijt 6, Noor Driessen 4 (+5 ass), Marieke van Schie 4, Rosalie Aandewiel 3, Alma Galantai 3, Fleur Kuijt 2, Mia Hordijk 2.

Coach Rick Driessen zag een beter Grasshoppers in de tweede helft: “Meer agressie in de verdediging en de aanval. Dat uitte zich gelijk in het rebound overwicht wat daar een gevolg van was. En ziet wat verschil het uitmaakt als Noor, Fleur en Ilse in het veld staan.”
Zaterdag a.s. is er weer een thuiswedstrijd. Lekdetec.nl komt dan op bezoek. De wedstrijd is via de live stream te volgen en begint om 18.00 uur.

Comments

comments

DELEN