Sportiff Grasshoppers heeft afgelopen zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen Den Helder Suns met ruim verschil gewonnen. De bezoekers wisten tot de rust in de buurt te blijven maar konden niet voorkomen dat het team van Axel Gouw en Renate Sluijs de uiteindelijke ruime overwinning naar zich toe trok. Het was de twaalfde overwinning na evenveel speelronden.

De eerste voorsprong is voor Den Helder maar duurt niet lang en na 2-5 neemt Sportiff Grasshoppers de leiding over met name via scores van Lotte van Kruistum en Ilse Kuijt om deze periode af te sluiten met een 21-11 voorsprong.

In het tweede kwart krijgen de jeugdspeelsters weer speelminuten maar waar de aanvallen minder vloeiend gaan en Den Helder wel in het spoor kan blijven. Na 28-22 halverwege klinkt het rustsignaal bij een stand van 37-26.

Na de rust weten de bezoekers aanvankelijk weer aan te klampen maar 2x een 10-0 run – vooral Alissa van der Plas en Karin Kuijt laten zich namens Sportiff Grasshoppers aanvallend gelden – onderbroken door maar 1 score van Den Helder zorgen voor een ruimere voorsprong aan het einde van het derde kwart (63-38).

Als Karin Kuijt langs de kant zit, strooit Ilse Kuijt vervolgens met mooie assists. In de laatste periode loopt Grasshoppers steeds verder weg met name via de makkelijk scorende Liselotte Kulk. Yara Paulides kon de laatste minuten nog in veld komen na een langdurige blessure en deed dat met gelijk met 5 punten. Bij het laatste fluitsignaal staat een 84-53 stand op het scorebord.

Periodes: 21-11, 16-15, 26-12, 21-15.

Scores: Lotte van Kruistum 17 (+9 reb), Karin Kuijt 17 (+8 ass), Liselotte Kulk 14 (+8 reb, +4 bs), Alissa van der Plas 13, Ilse Kuijt 10 (+8 ass), Yara Paulides 5, Rosalie Aandewiel 3, Sofie Kuijt 3, Angela van der Pol 2, Floortje van Duijn, Dewi van Duijn.

Coach Axel Gouw zag tegen het gehavende Den Helder dat zijn team zelf moeilijk in het normale spel kwam: “In de tweede helft gaf het team gas en werd de wedstrijd beter gelezen. We speelden met meer snelheid, discipline wat uiteindelijk een ruime overwinning opleverde”.

Final Four Womens Basketball League

Volgende week vrijdag 22 en zaterdag 23 december spelen TopKip Lions, Jolly Jumpers, Sportiff Grasshoppers en gastvereniging Basketbal Academie Limburg om deze ‘mid season’ prijs. Datum: vrijdag 22 en zaterdag 23 december. Tijdstip: vrijdag vanaf 18.30 uur, zaterdag 16.00 uur. Locatie: Zaal Boshoven, Weert

Sportiff Grasshoppers speelt vrijdag de kruisfinale om 21.00 uur tegen Basketbal Academie Limburg.