Sportiff Grasshoppers heeft afgelopen zaterdag de thuiswedstrijd tegen Startportaal Binnenland in een ruime winst weten om te zetten. Ging het in het tweede kwart even wat minder, na rust lieten de Katwijksen er geen gras over groeien om uiteindelijk met 26 punten verschil de wedstrijd te beëindigen.

Het begin en de eerste voorsprong is voor de bezoekers maar duurt niet lang als de aanval van Sportiff Grasshoppers gaat lopen. Na 2-5 antwoordt de ploeg van Gouw en Versluijs met 5 rake drietjes en pakt de leiding van de wedstrijd al snel over. Via 20-11 wordt de productieve eerste periode met een 29-18 voorsprong afgesloten.

Halverwege het tweede kwart neemt Binnenland – dat in tegenstelling tot de thuisclub makkelijk het netje blijft vinden – heel even de leiding over (33-36) maar zetten Liselot Kulk en Lotte van Kruistum Sportiff Grasshoppers vervolgens toch weer aan de goeie kant van de score. Ruststand 48-42.

Ook na de rust blijft het initiatief bij Sportiff dat zowel van grote afstand als van onder de basket de punten pakt terwijl het Binnenland wat beter dan voor de rust van scoren af weet te houden. Met name de prima spelende Fleur Kuijt en topscoorster van de wedstrijd Liselot Kulk laten zich namens Grasshoppers aanvallend gelden en via 59-48 wordt dit kwart met 20 punten voorsprong afgesloten (74-54).

Het laatste kwart blijft de Katwijkse voorsprong verder oplopen en mag Sportiff Grasshoppers na het laatste fluitsignaal de dik verdiende overwinning vieren. Eindstand 99-73.

Periodes: 29-18; 19-24; 26-12; 25-19.

Scores: Liselot Kulk 21 (+8 reb, +4 st), Lotte van Kruistum 20 (+7 reb), Fleur Kuijt 18 (+9 reb, +5 ass), Karin Kuijt 11 (+5 ass), Rosalie Aandewiel 8, Ilse Kuijt 7 (+8 ass), Alissa van der Plas 5 (+6 reb), Angela van der Pol 4, Yara Paulides 3, Mia Hordijk 2.

Coach Axel Gouw zag een vooral een zakelijke overwinning: “Ik denk dat in deze fase van de competitie het ‘makkelijk’ winnen een beetje achter ons ligt. In het tweede kwart doen we, inclusief ikzelf, een paar dingen die ons ritme verstoren. Dan dreigen we even uit onze concentratie te raken.

Maar pas als het even minder gaat, dat zijn juist de periodes dat je beter wordt of moet worden. Dat hoort bij leren en ontwikkelen denk ik: even vallen, herpakken en weer opstaan. En dat zie ik dit team op de juiste manier doen.”

Woensdag 21 februari speelt Sportiff Grasshoppers de halve bekerfinale tegen en in Den Helder. De wedstrijd in het nieuwe sportcentrum Quelderduijn begint om 20.30 uur.

Op zaterdag 24 februari spelen de Katwijkers voor de competitie opnieuw thuis. Tegenstander is dan Triple Threat. Tip off in sporthal Cleijn Duin is om 17.30 uur.

Bron: Sportiff Grasshoppers. Foto: Wim Kulk.