Sportiff Grasshoppers heeft afgelopen woensdag in de eigen sporthal Cleijn Duin de competitiewedstrijd tegen Triple Threat in winst weten om te zetten.

Grasshoppers loopt al snel uit naar 10 punten voorsprong maar de bezoekers komen goed terug met name door een aantal rake drietjes. Via 14-4 halverwege eindigt het eerste kwart met een 20-19 stand.

In de 2e periode kan Sportiff Grasshoppers mede door een “strakkere” verdediging de voorsprong verder vergroten. Ruststand 35-25.

De voorsprong van Sportiff Grasshoppers loopt In het derde kwart steeds verder op (53-30) maar daarna doet Triple Threat nog wat terug en bij aanvang van de laatste periode staat een 57-39 stand op het scorebord.

Het laatste kwart scoren beide teams er flink op los maar de zege voor Sportiff Grasshoppers komt dan niet echt meer in gevaar. Eindstand 83-63.

Reactie van een tevreden coach Renate Sluijs: “We beginnen aanvallend goed aan de wedstrijd, maar geven te veel ruimte weg in de verdediging. Na wat aanpassingen is dat beter verzorgt en krijgen we meer controle over de wedstrijd. Bouwen een goede voorsprong op en geven dat niet meer uit handen.”

Scores: Lotte van Kruistum 23 (+17 reb), Karin Kuijt 14, Mia Hordijk 11, Alissa vd Plas 10 (+11 reb), Fleur Kuijt 9 (+8 ass, +13 reb), Sonja Kuijt 6, Deborah Vos 6, Ilja Kromhout 4, Yara Paulides, Sophie Kuijt.

Aanstaande vrijdag 16 december is het officieuze winterkampioenschap, de Final Four, in sporthal Cleijn Duin. De beste 4 teams, waaronder Grasshoppers en verder Den Helder, Binnenland en Jolly Jumpers, spelen een kruisfinale. De winnaars strijden dan op zaterdag om de winst van dit evenement. Grasshoppers opent vrijdag tegen Binnenland om 19.00 uur.

Vorig artikelSpekglad op sommige plekken
Volgend artikelIJs niet dik genoeg op De Goerie