Stappers heropent binnenkort als Huis van de Wijk. Voor de coronapandemie was Stappers een tienercentrum. Welzijnskwartier wilde meer in deze wijk bereiken. Stappers moest een plek worden voor jong en oud. De visie en ambitie werden daarom groter. Van tienercentrum tot een buurthuis voor alle leeftijden. Vrijwilligers hebben de schouders er onder gezet om hier een pracht project van te maken. Op 3 september opent wethouder Emile Soetendal officieel de deuren.

Stappers is al decennia een begrip in Katwijk, veel 30ers en 40ers kennen het als de plek waar ze als tiener gingen dansen. Voorheen stond hier een ander gebouw, maar is sinds 2011 een modern pand met op de begane grond een aantal bedrijfsruimtes en daarboven 4 woonlagen met in totaal zo’n 30 woningen. Stappers bevindt zich op het hoekje van het pand op de Louise de Colignylaan op nummer 61, met een kleine ruimte op de begane grond en in de kelder de grote zaal inclusief keuken.

Activiteiten voor alle leeftijden
Samen met vrijwilligers uit de buurt zijn er activiteiten voor de buurt opgezet. Het aanbod is in een jaar tijd opgebouwd tot wekelijkse koffieochtenden, buurtlunch en gezonde maaltijden, schilderclub, Meer Bewegen voor Ouderen, Join Us, boksles, natuurwandelingen en een plantenasiel. Daarnaast is het de broedplek voor buurtbewoners om bijvoorbeeld Burendag of andere buurtactiviteiten te organiseren.

Tijd voor een feestje
Om een plek voor jong en oud te zijn was er een opknapbeurt nodig. Vrijwilligers en buurtbewoners hebben hier enorm bij geholpen. In overleg zijn plannen bedacht en gezamenlijk zijn de schouders onder de uitvoer gezet. Nu er zoveel stappen zijn gezet is het tijd voor een (her)openingsfeestje. Dit zal plaatsvinden op 3 september in en rondom Stappers. Tussen 11:00-15:00 staan er kraampjes voor de deur en kunnen buurtbewoners proeven en kennismaken met de activiteiten.