Zaterdag 10 december vond het NK Kanjam plaats in Valkenburg. Een heus Nederlands Kampioenschap in Valkenburg! ‘s Middags deden er 24 jeugdteams mee in de leeftijdscategorie 10 t/m 15 jaar. Van een poule fase liep het toernooi over in een ‘knock-out’ fase met kwart-, halve en eindfinales. Een spannende strijd barstte los om de titel Nederlands Kampioen. Uiteindelijk mochten Guido & Bart zich de kampioenen noemen na een spannende finale. Kylie & Sofie werden verdienstelijk tweede. De wedstrijd om de derde plek werd gewonnen door Nick & Levi.

‘s Avonds was het de beurt aan de teams in de leeftijdscategorie 16 jaar en ouder. De 36 deelnemende teams speelden eerst in een poule fase tegen elkaar en vervolgens werd er gestreden in een ‘knock-out’ fase tot aan de finale. In de halve finales was de spanning hoog, waar Vincent & Andre de regerend Europees Kampioen Tiuri & Sven versloegen. In de finale troffen Vincent & Andre het beste team van die dag, het duo Rick & Peter mocht zich na 3 gewonnen sets in de finale Nederlands Kampioen noemen. Vincent & Andre werden tweede, Tiuri & Sven pakten de derde plek.

Al met al was het een geweldige dag voor jong en oud! Dankzij alle sponsoren en Gemeente Katwijk kon er een succesvol toernooi worden neergezet door organisatoren Jeroen Zwaan & Peter de Vries. (Volg voor toekomstige toernooien op instagram: Toernooi_events)

 

Vorig artikelLandijsbaan Rijnsburg is open
Volgend artikelAlle ijsbanen konden dit weekend open