Enkele piraten hebben dinsdagmiddag de Toeristenmarkt geopend. Om half vijf werden de winnaars van de kleurwedstrijd bekend gemaakt onder muzikale begeleiding van Muziekvereniging UNI.

In de Princestraat en op het Andreasplein kan men elke dinsdag van 10.00 tot 18.00 uur terecht voor de Toeristenmarkt. Elke week is een ander thema. Het thema van de eerste markt was Creamarkt.

Ter ere daarvan had het regionale KunstenaarsCollectief KuCo is samenwerking met The Read Shop Katwijk een bijzondere kleurwedstrijd georganiseerd. De kleurplaat heeft als thema “Piraten”. De prijsuitreiking werd gedaan door De Piraten Koningin. UNI Katwijk speelde daarbij onder andere muziek van de Pirates of the Caribbean.

Veel bezoekers van de Toeristenmarkt hebben het over de kortere openingstijd. Eerdere jaren was de markt tot 21.00 uur geopend. Dit jaar is gekozen voor 18.00 uur als sluittijd. Op social media kregen de winkeliers en de gemeente veel over zich heen. Ook op de markt zelf spreken mensen hun teleurstelling uit. Een van de kraamhouders laat weten dat de avonduren vooral druk waren op warme dagen.

De Toeristenmarkt is tot en met 30 augustus elke dinsdag te vinden in het centrum van Katwijk aan Zee.

Het college was niet vertegenwoordigd bij de opening. Die zagen op het VNG-congres in Westfriesland.