Donderdag is de You Academy geopend door de nieuwe leerlingen in samenwerking met wethouder Corien van Starkenburg en Kim van der Poel, beleidsregisseur onderwijs. You Academy is een nieuwe onderwijsvorm voor leerlingen tussen de tien en veertien jaar en is uniek in de regio.

Op de You Academy krijgen leerlingen een alternatief onderwijsaanbod wat niet gekoppeld is aan leeftijden, klassen, vakken en vaste lokalen maar aan thema’s en gevarieerde leeromgevingen. ‘Want leren kun je op veel manieren, niet alleen in een lokaal. Ideaal voor flexibele, nieuwsgierige en creatieve kinderen, die altijd iets willen ontdekken’, vertelt Eline Mens, adjunct-directeur brugklassen op Pieter Groen en coördinator You Academy.

Deze andere vorm van onderwijs moet de overgang tussen de basisschool en het voortgezet onderwijs vloeiender maken, zodat deze leerlingen zich echt op hun eigen niveau kunnen ontwikkelen, in interactie met elkaar. ‘Sommige leerlingen kunnen we in het bestaande systeem nu niet goed genoeg bedienen’, legt Eline Mens uit. ‘Het gaat ons vooral om leerlingen met een theoretische leerroute, die eerder toe zijn aan de middelbare school of juist wat meer tijd nodig hebben om zich verder te ontwikkelen. Wij zijn ervan overtuigd dat deze onderwijsvorm precies is wat sommige jonge tieners nodig hebben.’ Wethouder Corien van Starkenburg vult hierop aan ‘De kinderen en medewerkers van You Academy zijn pioniers. Ik weet zeker dat zij met hun onderzoekende houding een heel bijzonder schooljaar tegemoet gaan en mooie stappen zetten voor hun eigen toekomst.’

Maandag zijn de allereerste leerlingen gestart op de You Academy. De eerste schooldagen stonden in het teken van de opening. De leerlingen hadden een escapespel bedacht met verschillende uitdagende spellen. Tijdens de opening hebben de wethouder en de beleidsregisseur tegen elkaar gestreden om de You Academy officieel te mogen openen. Kim van der Poel heeft gewonnen maar heeft het de wethouder gegund om samen met de leerlingen het feestelijk gekleurde lint doorgeknipt waarna iedereen een kijkje kon nemen in de school.

Comments

comments

DELEN