De GGD Hollands Midden gaat per 15 augustus de vaccinatielocaties Noordwijkerhout en Leiderdorp sluiten. De locaties in Leiden en Alphen aan de Rijn blijven tot het einde van het jaar open.

De GGD doet dit omdat er een vaccinatiestrategie gestart wordt: fijnmazig vaccineren. Men doet dit omdat inmiddels iedereen een uitnodiging voor vaccinatie gehad heeft. Daardoor is de vaccinatie-piek achter de rug. Men wil nu ruimte gaan maken voor het voorlichten en vaccineren van bijzondere doelgroepen zoals dak- en thuislozen, asielzoekers en arbeidsmigranten. Ook aan mensen met een migratie- en lage sociaaleconomische achtergrond wordt gedacht.

Één van de methoden die men de komende tijd gaat gebruiken is de prikbus die op verschillende locaties langsgaat. Vandaag (dinsdag) stond deze op de Toeristenmarkt in Katwijk. Inmiddels is duidelijk geworden dat ook op de komende marktdagen de prikbus langs zal komen.

Begin deze week had 54% van alle inwoners in de regio minimaal één prik gehad. 36% van de regio-inwoners zijn volledig gevaccineerd. In Katwijk heeft 49% van de inwoners minimaal één prik gehad.

Comments

comments

DELEN