In de Hoornes Noord- Oost komen naar verwachting 440 appartementen terug na de sloop van de huidige jaren ’60 flats. Het college van burgemeester en wethouders heeft een ontwerp bestemmingsplan vastgesteld.

Door Marc Wonnink

In de Helmbergweg, Boekhorststraat, Suurmondstraat en Langeveldstraat staan nu nog 5 verouderde flats. Twee flats aan de Boerslaan en de Helmbergweg zijn eerder al gesloopt. Buurtcentrum De Schelp wordt nu gesloopt. In het gebied worden 297 woningen gesloopt, en 440 appartementen teruggebouwd. Op dit moment zijn alle woningen goedkope sociale huurwoningen. Om de wijk diverser te maken worden duurdere huurwoningen en koopwoningen toegevoegd. Uiteindelijk worden er maximaal 273 sociale huur; 43 middeldure huur en 124 betaalbare koop teruggebouwd. Daarnaast wordt een buurthuis ingebouwd en krijgen de woningen aansluiting op een warmtenet.

In de oostelijke fasen, rondom de Boekhorststraat en Boerslaan worden vier appartementengebouwen gebouwd met 85 koopwoningen en 142 sociale huurwoningen. In de laatste fase, Langeveldstraat, worden ook twee appartementencomplexen en een derde gebouw gerealiseerd.

U-vorm

De grootste en meest zuidelijke gebouwen hebben een U-vorm. De entrees van de woningen bevinden zich op de verdiepingen aan de binnenzijde van het complex en bij de woningen op de begane grond aan de buitenzijde van het gebouw. Vanuit het trappenhuis worden entrees van de woningen bereikt door middel van een galerij op de verdiepingen. De platte daken van de U-vormige gebouwen verspringen in hoogte. Zo heeft het gedeelte grenzend aan de oostzijde 5 bouwlagen en de rest van het gebouw 4 bouwlagen.

Het meest westelijke gebouw heeft een bouwhoogte van maximaal 26,5 meter, de overige twee gebouwen hebben een bouwhoogte van maximaal 23,5 meter. Het meest westelijk gebouw, aan de Biltlaan, krijgt een bouwhoogte van maximaal 29,5 meter.

De buurt krijgt binnenkort een uitnodiging voor een informatieavond over de nieuwbouwplannen.

Vorig artikelDunavie start weer met ‘De Groene Ton’
Volgend artikelBestelbusje rolt De Vliet in