Vandaag is het 5 jaar geleden dat het Monument Engelandvaarders aan de Boulevard werd onthuld door de inspecteur-generaal der Krijgsmacht, de luitenant-generaal Hans van Griensven en de Engelandvaarder generaal-majoor bd Rudi Hemmes.

Dit jaar herdenken we de Engelandvaarders die vanuit Katwijk vertrokken en de Katwijkse Engelandvaarder die vanuit elders vertrokken.

Er is een herdenking voor genodigden, die plaats zal vinden om 11.00 uur bij het Monument Engelandvaarders aan de Zuid-Boulevard. Om 11.00 uur worden de genodigden officieel welkom geheten bij het monument door Ir. Hans Vingerling, voorzitter van de Stichting Engelandvaarders.

Vervolgens wordt er een toespraak gehouden door Burgemeester Cornelis Visser van Katwijk; IGK LKOL Richard Badoux; Erwin van Loo, Nederlands Instituut Militaire Historie; ZE Piotr Samerek, Poolse Ambassadeur en Nabestaande Engelandvaarder George Makowski. Om 12.00 uur worden er kransen gelegd bij het Monument Engelandvaarders. Daarna is er een gezellig samenzijn in strandpaviljoen ZAND.

Comments

comments

DELEN