De Verhalenvangers zetten hun reeks film’s over echt Rijnsburgse bedrijven en instellingen voort. Op donderdag 10 november staat de volgende filmochtend in de Voorhof op het programma. De inloop is vanaf half tien en de voorstelling begint om tien uur.

Alle aandacht gaat deze keer uit naar kappersfamilie Peursum. We gaan terug in de tijd tot voor de Tweede Wereldoorlog. In Katwijk was kleermakerij Peursum gevestigd. Beoogd opvolger in de zaak was zoon Jan. Maar voor de kleermakerij was hij niet in de wieg gelegd. Jan vertrok en bleef toch een schaar hanteren, maar nu bij kapper Ouwersloot, die toen was gevestigd op de hoek van de Koestraat en Vliet Noordzijde.

Daarna begon hij voor zichzelf in een woonhuis aan de Langevaart, waarvan de voorkamer als kapsalon in gebruik werd genomen. Drie zoons en één dochter werden daarna ook kapper, waarvan Wim en Hans in Rijnsburg.Inmiddels zwaait de derde generatie de scepter in de Rijnsburgse kapperszaken. Kleinzonen Jan en Wim hebben nu hun eigen zaken in de Kerkstraat en aan de Langevaart. Het verhaal is voor een groot gedeelte opgetekend uit de mond van Hans Peursum, die helaas kort nadat de opnamen voor de film zijn gemaakt is overleden.

Vorig artikelDunea: Waterscan geeft inzicht en advies
Volgend artikelSpreekuur CBR Rijbewijskeuringen in Katwijk