[Video] Bezoek Energieambassadeur in beeld

Inwoners van onze gemeente kunnen een Energieambassadeur aanvragen voor gratis energieadvies aan huis. Deze vrijwilligers zorgen ervoor dat Katwijk een stukje duurzamer wordt en de energierekening omlaag gaat. Maar hoe werkt zo’n huisbezoek nou? Tijd om eens mee te gaan met Energieambassadeur Teun Zwaan op huisbezoek.

Door Marc Wonnink

‘Goedemorgen meneer!’ Teun staat in zijn herkenbare Katwijk Energie Neutraal-jas voor de deur. ‘U had gevraagd of wij eens langs konden komen voor een energiegesprek.’

In de huiskamer legt Teun eerst uit waar het begrip Energieambassadeur vandaan komt. ‘Ik ben vrijwilliger van de gemeente Katwijk. Wij komen hier om advies te geven. Het wil dus niet zeggen van ‘u moet dit, u moet dat’. Aan de hand van het advies wat wij geven, kunt u zelf een beoordeling en een plan van aanpak maken.’ De energieambassadeurs willen zelfs helpen met het maken van een plan van aanpak.

Teun verwijst regelmatig naar de website van de gemeente over duurzaamheid. Op www.katwijk.nl/duurzaam staat alle informatie over energie besparen. Daar zijn ook doorverwijzingen naar diverse subsidies opgenomen. Het kan namelijk best lastig zijn om alle subsidies in de gaten te houden.