[Video] College Katwijk brengt Valentijnsbezoeken

Valentijnsdag is de dag van de liefde. Een mooie aanleiding voor het college van burgemeester en wethouders om ‘de liefde’ voor iedereen die bijdraagt aan onze mooie dorpen expliciet te maken. Deze winter zijn er allerlei partijen in de weer geweest om de strenge winter, minder streng te maken. Ook de gemeente heeft hier hard aan gewerkt. Op Valentijnsdag heeft de gemeente een aantal organisaties een Valentijnstaart gebracht als dank voor hun inzet en ‘het winterplan’ nog eens onder de aandacht brengen.

Wethouder Gerard Mostert ging naar VV Katwijk.

Bibliotheek Hoornes (Voorleesexpress/ Formulierenbrigade) – Burgemeester Cornelis VisserBurgemeester Visser wilde twee bijzondere groepen vrijwilligers eens in het zonnetje zetten. Hij bracht twee hartvormige taarten naar de bibliotheek in Katwijk Noord. Daar werden de vrijwilligers van de Voorleesexpress en de Formulierenbrigade verrast. Burgemeester Visser bedankte hen voor hun enorme energie, betrokkenheid en enthousiasme. De voorleesvrijwilligers lezen (jonge) kinderen thuis voor. Elke keer is dat weer een feestje. De formulierenbrigade helpt inwoners met het invullen van formulieren. Iets waar veel gebruik van wordt gemaakt, ook bijvoorbeeld voor de energietoeslag die inwoners konden aanvragen. Burgemeester Visser: “Jullie geven andere mensen warmte en hulp en nu krijgen jullie dit met liefde terug!

Energieambassadeur Koos van Rijn (op Pieter Groen) – Wethouder Sonny SpekVandaag ging wethouder Spek naar het Pieter Groen waar docent – en energiecoach – Koos van Rijn door hem werd verrast. Koos is hét boegbeeld van een videoserie van de gemeente Katwijk, waarin hij op een toegankelijke manier instructies deelt om thuis energie te besparen. Elke video eindigt hij met zijn bekende uitspraak ‘En klaar is Koos’. Wethouder Spek prijst Koos voor zijn inzet. “Met de stijgende energieprijzen is de vraag om gratis advies en hulp om energie te besparen actueler dan ooit. Met de video’s van Koos kunnen we, naast andere gemeentelijke acties, meer inwoners en organisaties helpen om hun energiegebruik te beperken en de energierekening naar beneden te krijgen. Want: voor energie die je niet gebruikt, hoef je ook niet te betalen en gaan we energiearmoede tegen.”

Koffie ochtend Welzijnskwartier Zwanenburg – Wethouder Sonny SpekOok bracht wethouder Spek een bezoek aan de Zwanenburg om Maria van der Plas van het Welzijnskwartier en de bezoekers van het koffie- en soepmoment in het zonnetje te zetten. Het Welzijnskwartier organiseert hier dagelijks vele activiteiten zoals een open eettafel en beweegprogramma’s voor senioren. Deze activiteiten en ontmoetingsmomenten zijn onmisbaar voor onze inwoners. Wethouder Spek zegt hierover: “Er samen voor zorgen dat iedereen mee kan doen blijft belangrijk. Daar draagt de inzet van Maria en de anderen van het Welzijnskwartier ontzettend aan bij. Juist nu – in tijden dat het wat moeilijker gaat – is het van belang om samen te komen, deze sociale contacten te hebben en gezond te blijven.”

De Brug – Wethouder Emile Soetendal – Wethouder Emile Soetendal bracht een lekker taart naar De Brug. Dagelijks vertrouwen cliënten van jong tot oud op hulp bij het voorkomen, behandelen of draaglijk maken van hun verslaving en bijkomende psychische klachten. Op en vanuit verschillende locaties in Katwijk, Leiden en regio Duin en Bollenstreek leveren zij poliklinische en ambulante hulpverlening.

Binders – Wethouder Emile Soetendal – Met veel enthousiasme werd wethouder Emilie Soetendal ontvangen bij Wijkservicecentrum Binders, gevestigd in Katwijk aan de Rijn. Binders is een dagbesteding voor mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking of een niet aangeboren hersenletsel. Zij komen bij Binders om wijkgerichte activiteiten te doen voor de buurt. Het doel van Binders is: De buurt tevreden houden met wijkgericht werk. De activiteiten en klussen worden zoveel mogelijk buiten de deur gedaan. En er wordt veel samengewerkt met andere instellingen en bedrijven.

Vredeskerk – Wethouder Gerard Mostert – De Vredeskerk doet veel vanuit diaconie, inclusief de warme kamer. Ze proberen warmte en gezellig samenzijn te combineren. De warme kamers zijn voor iedereen ongeacht inkomen. Leden van de Vredeskerk, waaronder de koster en de dominee ontvingen de wethouder en waren blij met de aandacht en het gebak. De taart wordt gedeeld met alle cursisten van de huwelijkskring. Een cursus voor stellen om samen verder te groeien.

Visser ’t Hooft – Wethouder Jacco Knape – Op locatiedirectrice Esther Oudshoorn nam vol enthousiasme voor al haar collega’s van het Visser ‘t Hooft Lyceum de taart in ontvangst die wethouder Jacco Knape kwam brengen. Voor leerlingen die het thuis wat moeilijker hebben regelen zij ontbijt, zoals afgesproken in het Winterplan Zo kan iedereen vol energie kan leren.

Tapasrestaurant La Vida Loca – Wethouder Jacco Knape – Veel ondernemers hebben het de afgelopen jaar zwaar gehad. Niet alleen de coronacrises hakte er flink in, ook de toenemende prijzen voor gas en elektriciteit maakten het niet gemakkelijk. De eigenaren van La Vida Loca konden het bezoekje van wethouder Jacco Knape erg waarderen. De meegebrachte taart werd hartelijk in ontvangst genomen.