Ondanks dat er meer dan 100 vrijwilligers actief zijn bij de dierenambulance en in het vogelasiel, loopt de planning regelmatig tegen het probleem aan dat in de lente- en zomerperiode gaten vallen in het rooster. Daardoor kan er soms niet uitgerukt worden. Dat is met name een gevolg van een tekort aan vrijwilligers bij onze telefooncentrale.
In de drukke periode in de lente en vroege zomer staat de telefoon van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat niet stil. Ook de vrijwilligers gaan met vakantie, waardoor het soms voor komt, dat er geen vrijwilligers zijn om de telefoon op te nemen en daardoor het risico lopen een dier in nood niet te kunnen helpen.

Informatieavonden
Op dinsdagavond 7 mei om 19.30 uur en op zaterdag 11 mei om 10.00 uur worden er informatiebijeenkomsten georganiseerd, waarin een toelichting wordt gegeven op wat het werk van centralist inhoudt. Dat vraagt namelijk de nodige vaardigheden. Naast tact in het voeren van gesprekken, moet je over computervaardigheden beschikken om de gegevens over de meldingen in te voeren in het registratiesysteem, advies kunnen geven aan bellers en instructie aan de chauffeurs en
transporteurs. Zeker in de zomerperiode wordt er veel van je stressbestendigheid gevraagd.

Tijdens de informatiebijeenkomsten maken de medewerkers een afspraak voor een individueel intakegesprek en ga je daarna zo spoedig mogelijk aan de slag als duo-partner van een ervaren centralist. Daarbij kijk je eerst de kunst af, voordat je zelf zelfstandig de telefoon gaat beantwoorden. Het duo-schap biedt de mogelijkheid om elkaar af te wisselen, waardoor de een de telefoon bedient en de ander naast invoeren van gegevens in het systeem, even tijd heeft om thee, of koffie te halen en uit te puffen.

Aanmelden
Ben je geïnteresseerd in deze functie? Stuur dan een e-mail naar info@dierenambulanceleiden.nl. Kijk voor meer informatie op de website www.dierenambulanceleiden.nl.

Bron: Dierenambulance Regio Leiden
Beeld: RTV Katwijk