[Video] Kerstlichtshow in Rijnsoever, ‘de buren vinden het prima’

Kerstlampjes in de tuin heeft iedereen wel. Floris Weegink doet er een stapje bovenop. Elke avond om 19.00 uur is een ware kerstshow te zien in zijn tuin. Honderden lampjes flitsen op de maat van de muziek. En dat een half uur lang. Iedereen mag komen kijken.

‘Ik heb het met de buren afgestemd, die vinden het ook allemaal goed’, zegt Weegink terwijl All I Want For Christmas Is You uit de speakers schalt. De lampen gaan op de maat van de muziek perfect mee.

Ondertussen zijn tientallen buurtbewoners aangekomen om te kijken naar de show. De kinderen dansen op de kerstklassiekers, Kinderen voor Kinderen en de Snollebollekes.

‘Ik zit opeens in de Kersthow-lichtjes-scéne. Je hebt een onderscheid tussen een staticshow en deze shows. Dit komt uit de USA overgewaaid. Het is echt veel werk,’ zegt Weegink.

De geraamtes van de lampjes heeft Floris zelf gemaakt met een 3D-printer. Daarna moesten de lampjes erop en alle software geprogrammeerd. ‘Ergens viel het me tegen, maar ik wilde het wel afmaken.’

Zorgt de dagelijkse show niet voor een enorm energieverbruik? Dat valt wel mee volgens Floris. ‘Ik heb een verbruiksmeter hangen. 60 watt. Thee zetten is duurder.’

Iedereen die de Kerstshow wil zien is elke avond om 19.00 uur welkom aan de Vloedstroom 17.

Lichtshow Katwijk – LEDShows.nl