[Video] Proef met zonnebrandpalen gestart

Veel mensen genieten in de gemeente Katwijk van de zon, zee en het strand. Maar buiten genot, brengt de zon ook gevaren met zich mee. Hoe vaker iemand verbrandt, hoe groter het risico op huidkanker. In onze gemeente ligt het aantal gevallen van huidkanker 46% boven het landelijk gemiddelde (volgens de Nederlandse Kankeratlas). Om bewustwording over huidkanker te vergroten en het gebruik van zonnebrand te stimuleren start de gemeente nu met een proef met zonnebrandpalen. Na de zomer wordt gekeken of de proef succesvol was.

Locaties zonnebrandpalen

T/m eind augustus vindt men op de volgende locaties een zonnebrandpaal met zonnebrand met factor 30 zonder parabenen (conserveermiddelen):

  • Bij de strandopgang tegenover Hotel Noordzee, in Katwijk aan Zee.
  • Bij het Valkenburgse Meer.

Wethouder Jacco Knape mocht de zonnebrandpaal bij de strandopgang officieel openen: “De Boulevard, het strand en het Valkenburgse meer zijn niet alleen populair onder inwoners van onze gemeente, maar ook onder toeristen en dagjesmensen. Door het plaatsen van zonnebrandpalen hopen we dat men zich goed insmeert en beschermt tegen de zon. Maar ook dat mensen zich bewust worden van de gevaren van de zon en het risico op huidkanker. We willen dat iedereen veilig kan blijven genieten van het lekkere weer, ons strand en het Valkenburgse Meer.”