Op een wel hele speciale wijze is de opening van de Flower Parade Rijnsburg vrijdagmiddag verricht. De genodigden werden verrast met een voor de bijzondere gelegenheid ingevlogen mystery guest, die direct na de landing met VIP-vervoer naar Royal FloraHolland is gebracht alwaar de officiële opening plaatsvond.

Met het thema ‘Feest’ doet deze editie zijn naam in alle opzichten eer aan. In december plaatste UNESCO de Nederlandse corso’s, waaronder de Flower Parade Rijnsburg, op de internationale Representatieve Lijst van het Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid. Een grote erkenning van de corsocultuur. Het is feest omdat de Flower Parade, weliswaar twee jaar later dan gepland, het 75-jarige jubileum viert. Ook de Oranje Nassauschool uit Rijnsburg heeft de vlag in top. Groep 7 stuurde de winnende maquette in voor de uitgeschreven pilot om een thema voor een praalwagen te verzinnen, HET kinderfeest.

Sinterklaas
Omdat de jeugd onze toekomst is werd de opening verricht door niemand minder dan Sinterklaas. De goedheiligman vond dat een persoonlijke felicitatie op zijn plaats was bij de start van deze feestelijke jubileumeditie van het bloemencorso.

Op zaterdag 13 augustus rijdt de fleurige parade door de straten van Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Met praalwagens, muziekwagens en andere met bloemen versierde voertuigen is deze parade een van de mooiste in Nederland. De honderden muzikanten en figuranten maken de Flower Parade Rijnsburg tot een rijdend theater.