Vijftien professionele kunstenaars zijn van zaterdag 2 tot en met vrijdag 8 juli weer in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg in de buitenlucht aan het werk tijdens Katwijk En Plein Air.

Het zijn dit jaar vooral Nederlanders en in Nederland woonachtige buitenlanders. Een aantal deed al eerder mee zoals Anna Pavlova, Dorien van Diemen, Bram Stoof en Alex Verduijn den Boer, Fred Thoolen en Remco de Waard. Nieuwe deelnemers zijn Marco de Vente, Dimitri Voyiazoglou, Pim Tabak, Daria Lavrova, Elke van der Brugge, Kateryna Tymofiienko, Philine van der Vegte en Diederik Grootjans. Als enige buitenlander komt Anna Filimonova. Zij organiseert in Frankrijk ook schilderfestivals.

Over de kunstenaars
Elke deelnemer werkt in een heel eigen stijl en techniek. Ook de keuze van onderwerpen varieert sterk. Overeenkomst is dat zij in de buitenlucht (en plein air) schilderen en tekenen, naar de waarneming.

De ‘SAR, het Search en Rescue event’ dat 2 juli dicht bij het DUNAatelier wordt gehouden en het reuzenrad dat in verband met Haringrock tijdens het schilderevenement ernaast wordt neergezet leveren vast bijzondere schilderijen en tekeningen op. Maar een aantal kunstenaars zal ook bijvoorbeeld de duinen intrekken en de stilte opzoeken.

euroArt
De Kunstvereeniging Katwijk is al jaren lid van deze internationale organisatie van voormalige kunstenaarskolonies. Om meer bekendheid aan de organisatie te geven tonen een aantal Nederlandse en Duitse leden als Laren, Domburg, Nunspeet, Worpswede en Heikendorf ieder een drietal schilderijen met het thema Zomer. In het DUNAatelier zijn deze te zien in het souterrain.

Tentoonstelling
De tentoonstelling is te zien van 9 juli tot en met zondag 2 oktober. Dinsdag tot en met zondag van 13.30 tot 16.30 uur.