De voetbalwedstrijden gaan komend weekeinde gewoon door, ook in de Tweede Divisie. Verschillende clubs uit die klasse hadden de KNVB gevraagd om de wedstrijden uit te stellen omdat er geen publiek bij mag zijn. De KNVB vindt dat er alles aan moet worden gedaan om de competitie tot een goed einde te brengen. De druk op de tweede seizoenshelft zou door uitstellen zo groot worden, dat er vaker doordeweeks gespeeld moet worden en dit is niet wenselijk voor spelers en publiek. Het standpunt van de KNVB is dat als de overheid voetballen toestaat, men dit ook doet. Sporten is gezond en als je dit niet doet terwijl het wel mag, is dat een slecht signaal naar de overheid en de samenleving.

De laatste weken zijn veel wedstrijden afgelast vanwege coronabesmettingen binnen de teams. De KNVB gaat bekijken of aanscherping van de regels mogelijk en noodzakelijk is om zo te voorkomen dat nog meer wedstrijden om deze reden worden afgelast. De derby Quick Boys – Rijnsburgse Boys gaat aanstaande zaterdag daarom vooralsnog gewoon door, de aanvangstijd is 15:00 uur. De derby IJsselmeervogels – Spakenburg is wel van het programma gehaald op last van de burgemeester aldaar. Hij vindt dat hij de openbare orde niet kan handhaven.

De wedstrijd Rijnsburgse Boys – AFC die op 6 november afgelast werd vanwege corona in de AFC-ploeg is nu vastgesteld op dinsdagavond 23 november, aanvang 20:00 uur.

Comments

comments

DELEN