Ingezonden: VVD

Zeventien jaar na de sluiting van Vliegkamp Valkenburg was het afgelopen week eindelijk zover: de vaststelling van het Bestemmingsplan Valkenhorst, de nieuwe wijk op het voormalige vliegkamp. Het heeft natuurlijk veel te lang geduurd tot dit moment daar was, maar gedane zaken nemen geen keer. De VVD is dan ook verheugd dat woningbouw hier nu weer een stapje dichterbij is, mede gezien het grote tekort aan woningen in onze gemeente.

Tijdens de raadsvergadering over dit bestemmingsplan zijn nog diverse wijzigingsvoorstellen aangenomen. Waaronder één van de VVD, om hogere woningbouw op Valkenhorst toe te staan. Oorspronkelijk was de maximum bouwhoogte dertig meter, maar dit is nu verhoogd naar veertig meter en, onder voorwaarden, hoger. Dankzij steun van Durf, SGP en CU is dit voorstel aangenomen. Zo kan er, net als in andere delen van de gemeente, ook op Valkenhorst straks wat hoger worden gebouwd.

Onder meer over de precieze bouwhoogte per gebied spreken we later nog als gemeenteraad. Met de vaststelling van het bestemmingsplan zijn we immers nog niet klaar. Naar alle waarschijnlijkheid volgt er een beroepsprocedure bij de Raad van State. Het oordeel, dat volgens de wethouder verwacht wordt in het eerste kwartaal van 2023, bepaalt of en hoe de gemeente door kan gaan met de plannen. Kortom: wordt vervolgd!