Op het zinderende terras van Hema Katwijk is vorige week woensdagmiddag het BIZZZ gelanceerd. BIZZZ staat voor BedrijvenInvesteringsZone ZeeZijde.

Wethouder Jacco Knape had de eer om samen met ondernemers van Zeezijde het BIZZZ te lanceren. Dat deden ze met een heerlijke tompouce. Uiteraard werden alle coronamaatregelen in acht genomen.

De Bedrijveninvesteringszone is een samenwerkingsverband onder ondernemers in een afgebakend gebied, voor Katwijk is dat Katwijk Zeezijde, meldt de gemeente.
Ondernemers in dit gebied betalen allemaal een BIZ-heffing. Hiermee ontvangt de BIZ structureel middelen om het winkelgebied te verbeteren, om ondernemerschap te versterken en om het winkelgebied zo goed en uitgebreid mogelijk te promoten.

Positieve uitkomst
Onlangs is er een draagvlakmeting gehouden voor de Bedrijveninvesteringszone met een zeer positieve uitkomst. Aan alle ondernemers in het BIZ-gebied is gevraagd voor of tegen de BIZ te stemmen. De opkomst moest minimaal 50 procent present zijn om een geldige meting te hebben. Onder toeziend oog van de notaris zijn onlangs de binnengekomen stemmen geteld. De vereiste opkomst is ruimschoots gehaald.

Tevens was de BIZ slechts een feit als 2/3 van de stemmen een voorstem was. Ook dat is ruimschoots gehaald: ruim 85 procent stemde voor de komst van de BIZ. Met deze uitslag en met deze opkomst is de BIZ een feit.

Comments

comments

DELEN