Er leven zorgen bij bewoners en de Jachthaven Katwijk over de herontwikkeling van het Havenscharnier. Dat meldt Alles over Katwijk. Het gebied rondom het voormalig Rabobank-gebouw, de Dirk-supermarkt en de noordzijde van het Prins Henkdrikkanaal gaat de komende jaren ingrijpend op de schop.

De commissie van de gemeenteraad had vorige week donderdag niet genoeg tijd om alle vragen beantwoord te krijgen van de wethouder. Mede door de vele insprekers – de publieke tribune zat vol – kwam men tijd te kort. De insprekers hebben vooral zorgen over de leefbaarheid.

400 tot 450 woningen
Er gaat ook nogal wat veranderen: 400 tot 450 woningen in dit gebied komen erbij.

‘Zeer intensieve woningbouw’, volgens een van de inwoners. ‘Zo een intensieve bebouwing heeft grote invloed op de leefbaarheid. Door de drie torens die gepland zijn op de locatie van het voormalige Rabobank-gebouw vrezen bewoners windgeruis. ‘We zijn niet tegen nieuwbouw, maar willen het wel leefbaar houden.’

Jachthaven
Mevrouw Haasnoot van Jachthaven Katwijk sprak ook in. Zij vreest vooral verlies van bezoekers van de jachthaven door de ontwikkelingen. ‘Op je boot in de tocht en schaduw zitten is niet aantrekkelijk’, sprak ze de commissieleden toe.