Op zaterdag 10 december werd de 4e WereldLichtjesDag Katwijk georganiseerd. Deze jaarlijkse herdenking, van deze kostbare kinderen die zo gemist worden, vond plaats in de aula en op de begraafplaats Duinrust aan de Parklaan in Katwijk.

Door een team vrijwilligers is hard gewerkt om de gehele begraafplaats sfeervol te verlichten.

Tijdens het herdenkingsmoment in de aula werden ruim 75 namen van kinderen genoemd. Er werden kaarsen voor hen ontstoken en werden hun namen op een hartje in een herinneringsboom gehangen. Alle ouders ontvingen ook een lantaarntje om aan te steken. Dit alles werd muzikaal omlijst door pianist Jaap Nijgh.

De kinderen hadden deze avond een speciale taak. Zij mochten tijdens het lied Belletjes naar buiten om heel veel belletjes te blazen, kleurrijk net zoals de regenboog. Het uiteenspatten van de belletjes is een kusje naar de hemel om te zeggen hoeveel zij van de gemiste kinderen houden.

Bij het kindermonument werd deze avond afgesloten met het gedicht “Ons kind” dat speciaal door Erna Kagenaar van TekstEnergie werd geschreven voor WereldLichtjesDag Katwijk waarna alle aanwezigen een sterretje aanstaken.

De reacties die we van ouders en familie ontvingen zijn hartverwarmend. Dankbaar dat de naam van hun kind weer genoemd mag worden en dat die naam ook mag blijven klinken. Zo stonden we om hen heen met een golf van licht en medeleven.

Een terugblik op deze avond kunt u bekijken op:www.wereldlichtjesdagkatwijk.nl. Deze dag werd mede mogelijk gemaakt door een aantal sponsors en de vrienden van WLD Katwijk.