De pas 9 jarige Viviënne deed onlangs mee aan het Nederlands Kampioenschap Dammen voor jongens en meisjes tot en met 10 jaar. Ze speelde die zaterdag maar liefst 9 partijen. Na een lastige start volgde er maar liefst 3 winstpartijen op rij. Daarna volgde een kleine dip met wat minder punten, maar Viviënne ging niet bij de pakken neer zitten en herpakte zich zeer knap en wist de laatste twee rondes te winnen. Hierna werd de eindstand opgemaakt en volgde de prijsuitreiking met Viviënne op het podium.

Ze eindigde op een gedeeld eerste plek, omdat Gwen uit Harderwijk tegen tegenstanders had gespeeld die meer punten hadden gehaald, werd het een prachtige tweede plaats. Na een lange en vermoeiende dag keek ze zeer tevreden en trots terug op het resultaat. Als debutant had ze deze fantastische prestatie niet zien aan komen. Het behalen van de tweede plaats geeft recht op deelname aan het Europees jeugdkampioenschap begin augustus in Estland. En in het najaar mag ze afreizen naar Letland om deel te nemen aan het Wereld jeugdkampioenschap dammen.

Tot het zo ver is, blijft er natuurlijk geoefend en getraind worden. Lijkt het je ook leuk om te leren dammen, kom dan eens langs bij de Rijnsburgse DamClub. De jeugdavond is elke vrijdagavond van 19:00 – 20:00 uur in de Wilhelminaschool in Rijnsburg. Meer info: www.damclubrdc.nl

Foto bijschrift: v.l.n.r. 2e Viviënne, 1e Gwen, 3e Chantal