Streekvervoerder Arriva gaat vanaf komende maandag met een “lente-dienstregeling” rijden. De scholen gaan weer beginnen en voor veel mensen is de vakantie bijna voorbij. Daarom eindigt de zomerdienstregeling waarin er minder bussen reden.

In de Leidse regio gaat Arriva echter nog niet met de volledige basisdienstregeling rijden maar met de zogenoemde lentedienstregeling. Dit is exact dezelfde dienstregeling die ook gereden is van februari tot de zomervakantie. Men doet dit omdat het aantal terugkerende reizigers nog niet voldoet aan de verwachtingen. Ook heeft de streekvervoerder te maken hebben met onvoldoende chauffeurs.

Arriva monitort dagelijks de reizigersaantallen en streeft ernaar om vraag en aanbod zo goed mogelijk op elkaar af te stemmen. Waar nodig zet men extra bussen in of wordt de dienstregeling tussentijds aangepast als het té druk mocht worden.

De lentedienstregeling is van toepassing op de buslijnen 20 en 21 (Noordwijk-Leiden), lijn 400 (Zoetermeer-Leiden), 430 en 431 (Katwijk-Leiden) en lijn 9 (Leiden Centraal-Bio Science Park).

Arriva verwacht na de herfstvakantie op 31 oktober ook in de Leidse regio weer over te gaan op de volledige basisdienstregeling.

Vorig artikelBrandweer opgeroepen voor koelvloeistoflek
Volgend artikelNieuwe en vertrouwde sponsors verbinden zich aan de Halve marathon van Katwijk