Waar Sportiff Grasshoppers hoopte dat na een nare afsluiting van seizoen 2019/2020 het nieuwe seizoen 2020/2021 weer meer mogelijk was, was het wederom weer een jaar van veel restricties.
Aan het begin van het seizoen zijn er nog een aantal wedstrijden gespeeld, maar helaas was dit vanaf de herfstvakantie alweer voorbij. Er mocht tot december nog wel getraind worden door de jongste jeugd. Maar helaas ging de zaal vanaf de kerstvakantie opnieuw op slot. Als binnensport had de club het zwaar te verduren gehad.

Vanaf maart kon er weer wat buiten getraind worden en de afgelopen weken mochten we gelukkig weer de zaal in. Maar wat was het voor iedereen een vreemd en verloren jaar. De jeugdcommissie heeft daarom meteen de handen ineen geslagen toen er door versoepelingen meer mogelijk was.

Dirjam van der Plas van de jeugdcommissie: “Normaal sluiten we het seizoen altijd af met een heuse “Grasshoppersnacht”, maar nu werd het een invulling op vrijdagavond 2 juli en zaterdagochtend 3 juli, maar wat voor één!

Vrijdagavond was al een feestje met een vossenjacht in de wijk Cleijn Duin. Zaterdag werd het echt één groot feest.
Er hadden zich vele jeugdleden aangemeld met een niet spelend vriendje/vriendinnetje om zo veel kinderen enthousiast te maken voor (zo vinden wij) de allerleukste sport van de hele wereld!
Basketbal grootheid (ook letterlijk met zijn 2,11m) Henk Pieterse, met zijn stichting www.pestmijmaar.nl, kwam een clinic geven met zijn ‘Hart onder de Riem Tour’, met heel veel enthousiasme de liefde voor de sport door te geven aan de jeugd.
En wat was het een feestje, 110 kinderen, 110 stuiterende ballen, muziek, lachende en stralende kinderen. Dirjam: “Kippenvel om de kinderen zo te zien genieten en wat hebben we dat gemist.”

Het was niet de eerste keer dat Henk Pieterse de Katwijkse basketbalclub aandeed. Enthousiast laat hij weten: “Al bij aankomst voelde ik al het enthousiasme van de jeugdcommissie (aangevuld met de begeleiding van het G-team) die alles tot in de puntjes hadden voorbereid. Een glimmende houten vloer, tribunes uitgeschoven voor de ouders en genoeg koffie en water voorradig. Maar bovenal, de gigantische groep kinderen die men had opgetrommeld. Wat zo’n 2 uur zou gaan duren liep ruim over de 2.5 uur uit en niemand klaagde, het was een groot feest met alleen maar winnaars. Deze prachtige basketball club die samen met onze Stichting iets fantastisch had neergezet en daar hopelijk weer wat leden bij krijgt. Een heerlijke dag in Katwijk die hopelijk de vreugde van het prachtige spel terug brengt dan wel weer versterkt. Wij danken alle hulp die wij de gehele dag kregen van de jeugdcommissie, toffe dames!”

Het seizoen is nu ten einde, we hopen de kinderen komende weken misschien nog te zien op pleintjes en ze in september weer in de zaal te verwelkomen.

Voor iedereen die ook wil komen kijken of hij/zij basketbal leuk vind, je kunt een paar keer vrijblijvend meetrainen, meld je aan op volgend email adres: info@grasshoppers.nl
Een nieuw initiatief is in de maak om ook de allerjongsten van (bijna) 4 jaar tot 6 jaar al met de bal bezig te laten zijn. Twee speelsters/trainsters van de club met PABO-opleiding en gewend om met de kleuters beweeglessen te geven, willen gaan kijken of dit idee aanslaat. Mocht er nu al interesse zijn, meld dat ook via het genoemde emailadres.

Comments

comments

DELEN