Foto’s: Gerard Bol en Astrid van der Valk

‘Wat gaaf zeg om boven die gewelven te mogen komen!’, ‘Heerlijk om de Harmonie Katwijk weer te zien en vooral te horen spelen!’, ‘Die Niek van der Meij speelde echt fantastisch op beide orgels’, ‘Ik kom hier al veertig jaar voorbij op de fiets en wat verrast deze kerk me qua aankleding bij mijn eerste blik binnen!’, ‘Alles in deze kerk leverde een machtig mooi verhaal op van de gastheren’, ‘Ik kijk nu met hele andere ogen naar het uurwerk nu ik in de kerktoren mocht komen’ en ‘Nu weet ik eindelijk wie tante Marie op de kruiswegstaties is’, waren zomaar reacties van bezoekers aan de kerk van de H. Joannes de Doper in Katwijk aan den Rijn op Open Monumentendag.

Foto’s: Gerard Bol en Astrid van der Valk

Ruim tweehonderd bezoekers, van jong tot ouder, lieten zich verrassen door de inrichting van deze r.-k kerk uit 1911 en zeker ook door de verhalen van de bevlogen rondleiders Richard Hulmer, Wim Kok, Martien van Steijn, Piet Hagenaars, Astrid van der Valk en Gerard Bol. Mooi om te zien dat deze dag ook werd benut door bezoekers om een stiltemoment te zoeken in de kerkbanken, zeker die waar de nieuwe kerkbankbekleding was gerealiseerd dit jaar, of om een kaarsje aan te steken voor iemand die het nodig heeft.

Terugkijken kan zeker!
Hulmer, contactpersoon van deze Open Monumentendag in de Katwijkse r.-k kerk: ,,Op onze website www.joannesdedoper.nl zijn in de rubriek ‘Fotogalerij’ alle foto’s van deze inspirerende dag te bekijken. En ook wat filmpjes, gemaakt van het concertje van de Harmonie Katwijk, zijn op deze site te bekijken in de rubriek ‘Filmpagina’. Wat hebben ook deze muzikanten weer genoten van dit eerste optreden sinds tijden. Als dan ook nog in de viering van zondag 12 september het eeuwen oude angelusklokje wordt benut dan worden verleden en heden zeer fraai met elkaar verbonden. Ik spreek namens mijn enthousiaste collega’s als ik zeg dat ik er trots op ben om de ruim tweehonderd gasten te mogen vertellen over ons kerkgebouw”.

 

 

Comments

comments

DELEN