De gemeente gaat waar nodig het gesprek aan met de horeca over het verplichte coronatoegangsbewijs vanaf 25 september. Dat zegt de burgemeester in reactie op de persconferentie van dinsdag.

Handhavers of politie staan niet gelijk klaar met bonnenboekjes. ‘Wij gaan eerst eens even kijken hoe zich dat de komende anderhalve week ontwikkeld. Dan gaan we kijken, wat is onze rol. Landelijk is aangegeven dat handhavers dat niet gaan controleren, het moet dus samen met de horeca. Waar nodig gaan we het gesprek aan.’

Gemeenten worden belast met het handhaven of horeca de coronatoegangsbewijzen juist controleert bij bezoekers.

Verder stelt de burgemeester dat het aantal beschermde Katwijkers hoger ligt dan aanvankelijk gedacht. 67 procent van de Katwijkers is volledig gevaccineerd, 80 procent de eerste.

Het grote verschil tussen de twee percentages is te verklaren, stelt de burgemeester. ‘Dat verschil zit erin dat mensen die corona hebben gehad en daarna maar één prik hebben gehad niet meegeteld worden in volledig gevaccineerden, terwijl ze wel beschermd zijn.’

Die mensen hebben dus wel een QR-code, maar worden niet meegeteld in de GGD-cijfers als volledig gevaccineerd. In Katwijk hebben zo’n tienduizend mensen corona doorgemaakt.

Comments

comments

DELEN