Maandag is een sneltestlocatie voor onderwijspersoneel in OBS De Krulder (Van Lierestraat 2) in Katwijk aan Zee geopend.

Eerder opende de GGD Hollands Midden al sneltestlocaties op scholen in de gemeenten Bodegraven- Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard, Leiden, Leiderdorp, Noordwijk, Teylingen en Waddinxveen.

Op de locaties kunnen álle medewerkers van het primair- en voortgezet onderwijs en kinderopvang die werken in de betreffende gemeente zich laten testen. Scholen en kinderopvanglocaties ontvangen bericht van de GGD Hollands Midden hoe hun medewerkers hiervan gebruik kunnen maken.

Hoe werkt het?
Medewerkers kunnen zich zonder afspraak en voor aanvang van de werkdag op deze locaties laten testen. Al vanaf 07.00 uur zijn zij welkom (tot 08.00 uur). Als zij in quarantaine zitten kunnen zij zich hier alleen op of na dag 5 laten testen. De GGD gebruikt een antigeensneltest, zodat de uitslag na 15 minuten bekend is. De locaties zijn coronaproof ingericht.

Ervaring met sneltesten
GGD Hollands Midden heeft al langere tijd positieve ervaring met sneltesten. De mogelijkheid voor onderwijs- en de kinderopvangpersoneel om een sneltest te doen op afspraak kan op de reguliere GGD-testlocaties in Leiden en Gouda. Hoewel personeel op afspraak hier terecht kan, bieden we de sneltest nu dichter bij de doelgroep aan én voor aanvang van de werkdag.

Comments

comments

DELEN