Afgelopen zondag hebben zes Katwijkse dames de landelijke Streetwise Cup gewonnen.
Na een spannende finale wisten ze Rotterdam te verslaan. Het voetbaltoernooi wordt georganiseerd door de Cruijff Foundation en de Krajicek Foundation en bestaat uit voorrondes, kwart-, halve- en finale. In de leeftijdscategorie meisjes 13-15 wisten de Katwijkse dames de finale te winnen.

Cruijff Heroes
Cruijff Coaches Joost en Pascal (Welzijnskwartier) organiseerden de voorronde en de halve finale samen met 7 jongeren uit Katwijk. Deze jongeren hebben zij benaderd tijdens de ‘normale’ voetbaltoernooien. Zes keer in het voortraject zijn zij bij elkaar gekomen om alles voor te bereiden wat nodig was. Hier horen verschillende dingen bij zoals het draaiboek, sponsoring, flyers maken, competitieschema’s, materialen reservering, het informeren van buurtbewoners, het regelen van teams, site events etc. etc. Tijdens de voorronde en de halve finale zijn deze Heroes scheidsrechters en letten de Heroes ook op fairplay en regels. Kortom: Een leerproces voor de jongeren die ze nog lang zal bij blijven!

Babette en Cindy (Cruijff Heroes) wisten zelfs zo’n goed team op de been te brengen dat ze onverslaanbaar waren. De prijs kregen zij uitgereikt door voetbalgoochelaar Touzani.

Voorronde en halve finale in Katwijk
6 mei was in Katwijk de voorronde van het evenementen en de halve finale van het toernooi was ook in Katwijk. ‘Ons’ dames team wist de finale te bereiken en nu zelfs te winnen.

Streetwise Cup 2023
Voor volgend jaar is Welzijnskwartier op zoek naar een nieuwe groep jongeren, die samen met het toernooi wil organiseren. ‘Heb jij interesse? Mail dan naar sport@welzijnskwartier.nl.’