Op dinsdag 22 augustus organiseert Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn het traditionele ringrijden op de Commandeurslaan. Vanwege het 50 jarig jubileum zal de Heineken stal haar opwachting maken met de Brand Bierwagen.

De Brand Bierwagen is 120 jaar oud. Het Brand Bier heeft een lange geschiedenis. De brouwerij is sinds 1989 eigendom van Heineken en ligt in Wijlre in Limburg. De geschiedenis van het Brand Bier gaat terug tot 1275. De Brand Brouwerij groeide uit tot een van de bekendste bierbrouwerijen in Limburg.

De Historische Bierwagen word ingezet In het voorjaar de introductie van het Lente Bock Bier en in het najaar de introductie van de najaars Bock! De Bierwagen loopt dan, onder begeleiding van muziek, naar de betreffende cafés en de koetsier brengt dan symbolisch het eerste vaatje Bock Bier. Deze halen zij van de Bierwagen af en brengen hem, hangend aan het juk welke achter de koetsier op de Bierwagen hangt, het café binnen. Vanaf dat moment mag de tap met het heerlijke Bock Bier open!

De paarden voor de Brand bierwagen zijn van het ras, Nederlands Trekpaard.

Bron: Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn