Ingezonden: DURF

5 september oordeelde de rechtbank Gelderland dat de gemeente Nijmegen onterecht studenten uitsluit van de energietoeslag. ‘Het college stelt dat studenten niet in aanmerking komen voor de energietoeslag omdat de woonsituatie van studenten als groep zeer divers is. Op deze wijze wordt volgens de rechtbank een niet te rechtvaardigen onderscheid gemaakt’.

Energiearmoede raakt veel mensen, en dat is niet anders voor jongeren en studenten. Huishoudens met een inkomen tot 120 procent van het sociaal minimum kunnen de energietoeslag sinds mei aanvragen. Iets meer dan de helft van de huishoudens die recht heeft op de toeslag in onze gemeente heeft dat ondertussen gedaan.

Een groot deel van de mensen is dus nog niet bereikt. Fractievoorzitter Max van Duijn heeft daarom schriftelijke vragen opgesteld en het college gevraagd wat de gevolgen van de uitspraak zijn voor Katwijk en of de gemeente de energietoeslag ook wil toekennen aan studenten. Het college heeft een termijn van 30 dagen om de beantwoording aan te leveren.